Iets voor jou?

Proberen kan altijd

Soms is het best lastig en is de vraag: "Zou ik dit wel leuk vinden?". Je mag bij ons altijd eerst een weekje "meedraaien" om dit te ontdekken

Voor wie 

We richten ons niet op een heel duidelijk afgebakende doelgroep. Dat betekent dat mensen met een verstandelijke beperking welkom zijn maar ook mensen met psychische problematiek of personen die om een andere reden niet deel kunnen nemen aan het reguliere arbeidsproces. Fysieke beperkingen hoeven geen beletsel te zijn. We bieden zorg en dagbesteding, afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemer.

Kun jij (nog) niet gewoon aan het werk? Maar lukt werken met veel begeleiding wel? Dan kan arbeidsmatige dagbesteding geschikt voor jou zijn. Bij ons zijn heel veel mogelijkheden, zie daarvoor de werkzaamheden die benoemd worden bij Wat wij doen.

Ben je leergierig of mis je misschien een stukje scholing, dan is het leer- werktraject misschien iets voor jou of 1 van de vele aangeboden opleidingen. Lessen worden gegeven in kleine groepjes, waarbij veel praktijk aan de orde komt. We hebben vakbekwame leerkrachten die je bijstaan.

Heb je een steuntje in de rug nodig om weer een nieuw dagritme op te bouwen? Dan is de ggz opvang wellicht iets voor jou. Dit biedt je de mogelijkheid om aan activiteiten deel te nemen. Of wellicht kom je tot rust in de prachtige natuurlijke omgeving.

Daarnaast kun je op andere levensdomeinen begeleiding nodig hebben: zoals wonen, administratie, sociale activiteiten. Ook daarbij kunnen we je ondersteuning bieden. Het doel is te zorgen voor structuur, aansturing, omgaan met (sociale) regels, enz.

 

 

Motivatie en voorwaarden 

De deelnemer moet er plezier in hebben om in het groen bezig te zijn en ook buiten aan de slag te gaan. Tevens zijn er mogelijkheden voor werkzaamheden in bouw, hout en infra. Deelnemers zijn zelfredzaam voor algemene dagelijkse handelingen als eten en drinken, lopen en toiletbezoek.

Kwaliteit

Sinds Maart 2020 zijn wij in het bezit van het ISO 9001; 2015 certificaat. Dit betekent dat er continu gewerkt wordt aan kwaliteitsverbetering, o.a. door trainingen van medewerkers m.b.t. deskundigheidsbevordering, veiligheid enz.

 

Deelname

Om een plek “in het groen” te kunnen krijgen moet er een indicatie zijn, op basis waarvan ondersteuning en begeleiding kan worden gefinancierd. Dat kan in de vorm van een eigen persoonsgebonden budget (pgb) of via Zorg In Natura (ZIN).

Deelnemers kunnen, in overleg, via een zorginstelling, gemeente of een andere organisatie bij ons worden geplaatst. Ter kennismaking en om te ervaren of Hof van Arcadia de juiste plek voor je is, kun je een week meedraaien in het groen.

Deelnemers zijn welkom van maandag t/m vrijdag van 8.00 – 16.00 uur.

Op dit moment is er geen wachtlijst bij de Hof van Arcadia