Over ons

Hof van Arcadia “Zorg in het Groen” is gestart in 2008.

De naamgeving Hof van Arcadia staat voor: Hof is een omheind terrein met bloemen en planten. Arcadia betekent: Lieflijk oord.

De werkzaamheden binnen Zorg in het Groen bestaan uit zinvolle arbeidsmatige dagbesteding, leer- werktrajecten, opleidingen, werkervaring en GGZ dagopvang.

Wij beschikken over voldoende competenties om deelnemers hierin te begeleiden en willen ons, naast de reguliere bedrijfsvoering, gezamenlijk inzetten om de Hof van Arcadia tot een fijne, veilige werkplek te creëren waar deelnemers zich zoveel mogelijk thuis zullen voelen.

 

Wie zijn wij

Wij zijn Teije  en Marja  Jacobi. Het ondernemen zit ons in het bloed. Daarnaast staan we midden in de maatschappij en hebben we hart voor mensen om ons heen. 

Naast de nodige levenservaring en het opvoeden van onze kinderen hebben wij ervaring in onder andere coachend leidinggeven. Verder zijn resultaatgerichtheid, sensitiviteit, flexibiliteit, initiatief, plannen en organiseren competenties waarover wij in ruime mate beschikken.

Teije heeft altijd “in het groen gewerkt”, als bedrijfsleider in WSW-verband en als zelfstandig ondernemer/ werkgever in het hoveniers vak. Hiernaast is Teije ook nog werkzaam geweest als docent in de WSW en het MBO onderwijs.

Marja heeft in haar werkzaamheden nauwe samenwerking gehad met cliënten, collega’s en medewerkers,o.a. als leidinggevende in een medisch technologische productieomgeving.

Het Team

De begeleiding van de deelnemers gebeurt door een team deskundigen.

Hun vaardigheden komen vooral tot uiting in hun veelzijdige vakkennis, ruime levenservaring, groot invoelingsvermogen en het zich kunnen inleven in onze doelgroep.

Sinds november 2021 mogen we ons laten ondersteunen door een Orthopedagoog generalist.

Zij kijkt met ons mee naar de mens en kan vanuit haar vakgebied ons adviseren bij de intake en het begeleiden van de deelnemers.