Over ons

Hof van Arcadia “Zorg in het Groen” is gestart in 2008. De naamgeving Hof van Arcadia staat voor: Hof is een omheind terrein met bloemen en planten. Arcadia betekent: Lieflijk oord.

De werkzaamheden binnen Zorg in het Groen bestaan uit zinvolle arbeidsmatige dagbesteding, leer- werktrajecten, opleidingen, werkervaring en GGZ dagopvang. Wij beschikken over voldoende competenties om deelnemers hierin te begeleiden en willen ons, naast de reguliere bedrijfsvoering, gezamenlijk inzetten om de Hof van Arcadia tot een fijne, veilige werkplek te creëren waar deelnemers zich zoveel mogelijk thuis zullen voelen.

 

 

Wie zijn wij

Wij zijn Teije  en Marja  Jacobi. Het ondernemen zit ons in het bloed. Daarnaast staan we midden in de maatschappij en hebben we hart voor mensen om ons heen. Naast de nodige levenservaring en het opvoeden van onze kinderen hebben wij ervaring in onder andere coachend leidinggeven. Verder zijn resultaatgerichtheid, sensitiviteit, flexibiliteit, initiatief, plannen en organiseren competenties waarover wij in ruime mate beschikken. Teije heeft altijd “in het groen gewerkt”, als bedrijfsleider in WSW-verband en als zelfstandig ondernemer/ werkgever in het hoveniers vak. Hiernaast is Teije ook nog werkzaam geweest als docent in de WSW en het MBO onderwijs. Marja heeft in haar werkzaamheden nauwe samenwerking gehad met cliënten, collega’s en medewerkers,o.a. als leidinggevende in een medisch technologische productieomgeving.

Onze Visie

In onze omgeving ontmoeten we regelmatig mensen met een beperking die niet de mogelijkheden hebben om mee te draaien in het veeleisende bedrijfsleven. Wij zijn van mening dat ook zij recht hebben op nuttig werk om zich daarin te kunnen ontplooien, wat tevens een middel is voor het verkrijgen van erkenning en waardering. Dit sluit aan bij de wet recht op arbeid voor iedereen. Wij vinden het belangrijk om, met onze ervaringen, kwaliteiten en mogelijkheden, ook daadwerkelijk iets te ondernemen voor deze groep mensen.

Vooruitziend

Wim en Ebelien Beiboer zullen in de toekomst ons opvolgen.

Wim heeft veel ervaring op administratief gebied en had hierin een leidinggevende functie. Hij leerde commercieel denken, maar zag dat geforceerd zakelijk beleid niet optimaal is.

Ebelien heeft de nodige ervaring in de zorg als groepsbegeleidster, ambulant begeleidster en als cliëntondersteuner persoonsgebonden budgetten, indicatiestelling en zorginzet. 

Zij zijn ondernemers en kunnen bij Hof van Arcadia hun hart volgen, grootse plannen maken en mensen helpen.

Het Team

De begeleiding van de deelnemers gebeurt door een team deskundigen. Hun vaardigheden komen vooral tot uiting in hun veelzijdige vakkennis, ruime levenservaring, groot invoelingsvermogen en het zich kunnen inleven in onze doelgroep.