Over ons

Hof van Arcadia “Zorg in het Groen” is gestart in 2008. De naamgeving Hof van Arcadia staat voor: Hof is een omheind terrein met bloemen en planten. Arcadia betekent: Lieflijk oord.

De werkzaamheden binnen Zorg in het Groen bestaan uit zinvolle arbeidsmatige dagbesteding, leer- werktrajecten, opleidingen, werkervaring en GGZ dagopvang. Wij beschikken over voldoende competenties om deelnemers hierin te begeleiden en willen ons, naast de reguliere bedrijfsvoering, gezamenlijk inzetten om de Hof van Arcadia tot een fijne, veilige werkplek te creëren waar deelnemers zich zoveel mogelijk thuis zullen voelen.

Wie zijn wij

Wij zijn Teije (1952) en Marja (1959) Jacobi. Het ondernemen zit ons in het bloed. Daarnaast staan we midden in de maatschappij en hebben we hart voor mensen om ons heen. Naast de nodige levenservaring en het opvoeden van onze kinderen hebben wij ervaring in onder andere coachend leidinggeven. Verder zijn resultaatgerichtheid, sensitiviteit, flexibiliteit, initiatief, plannen en organiseren competenties waarover wij in ruime mate beschikken. Teije heeft altijd “in het groen gewerkt”, als bedrijfsleider in WSW-verband en als zelfstandig ondernemer/ werkgever in het hoveniers vak. Hiernaast is Teije ook nog werkzaam geweest als docent in de WSW en het MBO onderwijs. Marja heeft in haar werkzaamheden nauwe samenwerking gehad met cliënten, collega’s en medewerkers,o.a. als leidinggevende in een medisch technologische productieomgeving. Ook op vrijwilligers gebied hebben we de nodige bijdragen geleverd. Kortom, wij kennen mensen en mensen kennen ons.

 

Onze Visie

In onze omgeving ontmoeten we regelmatig mensen met een beperking die niet de mogelijkheden hebben om mee te draaien in het veeleisende bedrijfsleven. Wij zijn van mening dat ook zij recht hebben op nuttig werk om zich daarin te kunnen ontplooien, wat tevens een middel is voor het verkrijgen van erkenning en waardering. Dit sluit aan bij de wet recht op arbeid voor iedereen. Wij vinden het belangrijk om, met onze ervaringen, kwaliteiten en mogelijkheden, ook daadwerkelijk iets te ondernemen voor deze groep mensen.

Vooruitziend

Ook mogen we u voorstellen aan Wim (1970) en Ebelien (1970) Beiboer. Zij zullen mettertijd het stokje van ons overnemen. Wim heeft veel ervaring op administratief gebied en heeft hierin een leidinggevende functie gehad. Hij leerde commercieel denken maar zag ook hoe geforceerd zakelijk ook niet alles is. Ebelien heeft de nodige ervaring in de zorg, als groepsbegeleidster, ambulant begeleidster en als cliëntondersteuner op het gebied van persoonsgebonden budget, indicatiestelling en zorginzet.  Nu zijn ze ondernemers en kunnen ze hun hart volgen, grootse plannen maken en mensen helpen.

 

Het Team

De groepsbegeleiding van de deelnemers vindt plaats door een fijn team van deskundigen vooral gebaseerd op mensen-mensen. Ook de individuele ( ambulante ) begeleiding wordt verzorgd door de Hof van Arcadia. Voor de opleidingen beschikken we over bevoegde en bekwame begeleiders.