Opleidingen

Veel praktijk

Bij Hof van Arcadia bieden we opleidingen tot aankomend hovenier en kun je cursussen volgen voor bijvoorbeeld motorkettingzagen, bosmaaien, VCA, enz. Ook algemene vorming en vakken op mbo niveau behoren tot de mogelijkheden

Opleidingen

Assistent Hovenier

Bij de Hof van Arcadia kun je leren en werken tegelijk. Bijvoorbeeld door het volgen van de assistent hoveniersopleiding. In deze opleiding leer je alle basiskennis welke nodig is in het hoveniersvak en kun je samen met een deskundige hovenier op pad

Aankomend Hovenier

Als aankomend Hovenier breid je de basiskennis uit die je al geleerd hebt bij de assistent opleiding. Je kunt al zelfstandig enkele werkzaamheden uitvoeren.

Motorkettingzagen 

Wie vindt het niet stoer om bomen of klossen te mogen zagen met een motorkettingzaag. Om dit te mogen doen moet je wel in het bezit zijn van een certificaat. Hierbij leer je hoe de zaag werkt, hoe je hem onderhoud, maar ook over de veiligheid, voor jezelf en de mensen om je heen.

Cursus Bosmaaien 

Maaien is een groot onderdeel van de werkzaamheden in het groen. Om wat ruiger terrein te maaien maak je gebruik van een bosmaaier. Om met deze bosmaaier te mogen werken leer je hier eerst mee om te gaan. Hiervoor kun je bij de Hof van Arcadia je certificaat halen.

VCA

VCA betekent dat je rekening houdt met de veiligheid op je werk. Er zijn veel beroepen waar een VCA diploma nodig is. Bij de Hof van Arcadia kun je deze opleiding volgen zodat je veilig kunt werken op jou werkplek.

Wat wil ik / Wat kan ik

Dit kan een hele lastige vraag zijn, en voelt het net als deze toren, te hoog of onbereikbaar. Soms is het goed om dan eens iets te proberen. Kan ik niet is geen reden wanneer je het nog nooit hebt geprobeerd. Samen met jou kunnen we gaan uitzoeken wat bij jou past. Iedereen heeft namelijk wel iets waar hij/zij goed in is !